Na een hobbelige poging op maandagavond 8 november, waarin er technisch alles misging wat maar mogelijk is, hebben we uiteindelijk alsnog een video voor jullie met de juiste en volledige informatie over de MDR wetgeving. Ofwel de Medical Device Regulation, die op 26 mei van dit jaar van kracht is geworden .

Benedikt Marijnen, directeur van Waveland, is in gesprek gegaan met Cindy van de Stichting en legt uit, wat de MDR inhoudt en de gevolgen voor onze branche.De achtergronden van de wet en hij geeft een demonstratie van het door hen ontwikkelde digitale programma MDR Start, dat op verzoek van ProVoet speciaal voor de pedicure is samengesteld.

Het MDR Start pakket is speciaal voor onze werkomgeving gemaakt. Dat betekent dat het is geschreven voor zorgverleners die relatief weinig medische hulpmiddelen maken en leveren, maar toch strikt genomen onder de MDR vallen. En dus zul je iets moeten met de wetgeving. 

Het is een uittreksel van het volledige MDR-portaal van Waveland, dat veelal in de podotherapiepraktijk wordt gebruikt. In dat ‘grotere’ portaal komen alle vereisten uit de wetgeving aan bod. In het MDR Start portaal staat een uittreksel van de verplichtingen. Dat is een goede start, een mooie aanpak voor het soort werk dat wij pedicures doen. Overigens kan Waveland je ook helpen bij de uitvoering van de AVG of de Wkkgz. Kijk voor meer informatie op de website www.waveland.nu

Een licentie op het pakket is te bestellen via de website van Provoet, je moet inloggen als lid en daar tref je de link aan naar de bestelmogelijkheid.

Ben je geen lid van Provoet? Stuur dan een mailtje naar info@waveland.nu 

De kosten van MDR Start zijn € 4,85 exclusief BTW per maand (of 58,20 exclusief BTW per jaar), het betreft een doorlopende maand-licentie zonder opzegtermijn (kan dus altijd opgezegd worden). Bij eventuele opzegging gaat het MDR Start portaal niet direct op ‘zwart’, maar blijft altijd beschikbaar tot de volgende verlengingsdatum.

We hopen dat iedereen hiermee goed geïnformeerd een beslissing kan nemen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de MDR op een andere manier vorm te geven in je praktijk dan via dit portaal. Maar wij denken wel dat het een goede optie is met een gedegen juridische onderbouwing.

Don`t copy text!